LOKKAV VÕSA JA LINNUSÕNNIK ⟩ Kuressaare kodanikud: “Meil on räämas kodulinna pärast HÄBI!”

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy

Viimaste nädalate jooksul on Saarte Hääle toimetuse poole pöördunud mitu nördinud inimest, kelle sõnul ei saa korrast ja puhtusest Kuressaare puhul enam juttugi olla. Kuna oma silm on kuningas, võtsid Saarte Hääle ajakirjanikud 7. juunil ette väikese ringkäigu mööda Eesti üheks kaunimaks peetud turismilinna. Tiiru käigus tehtud fotodelt võib näha, et põhjust linna heakorra pärast muret ja piinlikkust tunda on enam kui küll.

“Päris masendav, milliseks meie linn viimaste aastatega muutunud on,” leiab põline Kuressaare elanik Kaie. “Mina oma täiskasvanuelust küll ei mäleta, et Kuressaare oleks varem olnud nii lohakile jäetud ja räpane olnud. Jah, meil on küll ilus keskväljak, aga ainult sellest ju ei piisa!”

Tema sõnul riivab silma juba vaatepilt, mis avaneb Kuressaare bussijaama naabruses. “Bussijaam on koht, mille kaudu saabuvad Kuressaarde väga paljud inimesed ja saavad esmamulje meie linnast,” lausub Kaie. “Kas vallaametnikud tõesti pole sealt räämas piirkonnast mitte kordagi läbi käinud? Me võime olla vaesed, meil võivad olla majanduslikult rasked ajad, aga luud ja reha ei maksa ometi midagi!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles