TERVIS ⟩ Covid-19 läbipõdenute soovitused, kuidas end haiguse vältel turgutada

Anette Sannik
, Saarte Hääle veebitoimetaja
Copy
Oluline on rohke vitamiinide manustamine, eriti C-vitamiini. Üks suurimaid C-vitamiini allikaid on kindlasti sidrun, mida lisati veele või teele.
Oluline on rohke vitamiinide manustamine, eriti C-vitamiini. Üks suurimaid C-vitamiini allikaid on kindlasti sidrun, mida lisati veele või teele. Foto: Anette Sannik / Saarte Hääl

Maailma 2020. aastal totaalselt pahupidi pööranud Covid-19 on nüüd, mõni aasta hiljem meediapildis pigem tahaplaanile vajunud, kuigi koroonasse haigestunuid on meie ümber tegelikult küll ja veel. Seetõttu uurisime viiruse läbipõdenutelt, milliste koduste vahenditega nad oma halba enesetunnet leevendasid ja organismi toibutasid-tugevdasid. Ehk on nendest nippidest abi teistelegi.

Covidi põhilised sümptomid on tugev peavalu, palavik, nohu, köha, jõuetus ja väsimus. Enamik põdenuid rääkis, et keha vajas pidevalt puhkamist ja palju magamist, seega ei tasuks end mõttetult väntsutada. “Liigutasin end võimalikult vähe ja säästsin energiat,” märkis üks. “Nii kui pikali panin, nii magasin,” sõnas teine.

Valude ja palaviku vastu ei aidanud muu kui tavaline apteegi käsimüügi tablett, mida olenevalt valu tugevusest manustati mitu korda päevas. Siinkohal meeldetuletuseks, et kuna tegemist on ravimiga, lugege enne tarvitamist tähelepanelikult pakendis olevat infolehte. Teate ju küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles