TOIT “Kus on kaste?” Erinevad hääd kastmed ja mis mille juurde sobib

LIHTNE, AGA MAITSEV: Üks-kaks-kolm  ja valmis!  Grand Rose kokk Margus Väli näitab, et võikastme tegemine pole raketiteadus.
LIHTNE, AGA MAITSEV: Üks-kaks-kolm ja valmis! Grand Rose kokk Margus Väli näitab, et võikastme tegemine pole raketiteadus. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kes on vaadanud Austraalia populaarset kokandussaadet “My Kitchen Rules”, see teab, et peakokast saatejuht Manu Feildel esitab tihti võistlejatele oma põhiküsimuse: “Where is the sauce?” (“Kus on kaste?”)

Sooritus võib küll ideaalilähedane olla, kuid kastme puudumine võtab punkte maha. See on üks näide sellest, kui oluline on kastme roll täiusliku ehk 10 punkti väärilise roa juures.

Saatejuht Manu väitega nõustub ka Grand Rose Spa restorani kokk Margus Väli. “Minu meelest võiks iga prae juures olla mingisugune kaste,” ütleb ta. “Näiteks ahjuliha või koduste kotlettide kõrval.”

Tagasi üles