RETSEPTID Kilutort ja kamavaht – hüvad road Eesti sünnipäevalauale

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
HEAD ISU! Naiskodukaitsjad Piret Paomees ja Anni Murd leiavad, et kilutordi ja kamavahu tegemine on jõukohane igaühele, kes pisutki harjunud köögis toimetama.
HEAD ISU! Naiskodukaitsjad Piret Paomees ja Anni Murd leiavad, et kilutordi ja kamavahu tegemine on jõukohane igaühele, kes pisutki harjunud köögis toimetama. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui Saaremaa naiskodukaitsjad Piret Paomees ja Anni Murd on ammugi harjunud metsalaagris välikatlas toitu valmistama, siis aeg-ajalt on põhjust teha ka peenemaid roogasid – näiteks kilutorti ja kamavahtu. Eriti veel nüüd, Eesti vabariigi sünnipäeva eel.

Pireti ja Anni sõnul on tingimused söögitegemiseks siin, kaitseliidu uue hoone avaras köögis võrreldes Väljaku tänaval asunud vana maja kitsukese köögiga nagu öö ja päev. Rääkimata siis metsalaagrisse üles seatud “kööginurgast”. Seda teavad hakkajad naised hästi – on ju mõlemal naiskodukaitsja-staaži pea 13 aastat. Mõlemad hakkajad naised kuuluvad ka Kõljala külaseltsi ning on koguni naabrid.

Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles