TERVIS Kivisse võib ju uskuda, aga vähki ravigu ikka päris arst

Kristina Õun
, Reporter
Copy
MEELI LAUK: “Killustikku võib igaüks krõbistada, aga see ei tohi kalduda ekstreemsuseks, kus haige tõepoolest loobub igasugusest muust ravist.”
MEELI LAUK: “Killustikku võib igaüks krõbistada, aga see ei tohi kalduda ekstreemsuseks, kus haige tõepoolest loobub igasugusest muust ravist.” Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kivisse võib ju uskuda, aga vähki ravigu ikka päris arst Vähidiagnoos laastab nii keha kui vaimu ja meeleheitel inimene võib klammerduda mõne kaheldava meetodi või uskumuse külge. Kaldudes nii äärmustesse, et ravi jääbki pooleli…

“Neid juhtumeid, kus inimene tuleb tänaval vastu ja ütleb, et tal on nüüd vaimne teejuht ja ta jättis ravi pooleli, on meil ka siin Saaremaal ette tulnud,” räägib saarlane Kaie (nimi muudetud), kellel on töö tõttu olnud pidev kontakt vähidiagnoosi saanud inimestega.

Kaie tunnistab, et eriliselt kurvaks muudavad need lood, kus inimene kaldub ekstreemsustesse ja välistab täielikult nn tavameditsiini. Või siis vastupidi – jääb lootma ainult sellele, ise oma seisundi paranemisele kaasa aitamata.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles