MUHU UUDISSED Neljabest pühabeni oo Juu Jääb. Kontsertisid oo mudud mitmes kohtas.

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Selle nädali lõppus oo küll nõuke tunne, et tüöle tuleb sirgest ütelda, et ah juu jääb ja juu laseb selle suure kiire müöda ja voatab, mis siis jälle soab. Sest tüöteguks lihtsalt põle aega.

Neljabest pühabeni oo Juu Jääb. Kontsertisid oo mudud mitmes kohtas. Ja kõege änam mudud jälle Muhu Muusikatalus. Ja vähe sellest! Neh, oo Juu Jääb. Umbest sammat aegu oo Muhus viel koa Ilu Jääb. Muhulane oo eluaa ilu ja kentust taga aan. Ja mudud sie kua jääb, kus täma ikka kaob. Aga neh, et misega tegu oo? Ikka ilu tegemisega. Ja kohe mitme kandi pialt. Tüötuad oo änamaste mudud Liiva linnas, aga mõjal koa.

Riede omingu kellu kümnest oo esimene ilutegemine Liiva roamatukogu juures õue pial. Ja sial tihasse kampas munukse muhulase mäŋŋimaja. Kallaste Vahtra Marie ja Uie-Jaani Kätli õpetavad. Ja seltsis kaunistatse ää lasteaa pissike suvemaja. Neh oodetse ikka kõige pisemaid munukseid.

Ja vähe vanamatele akkab Kiisa Alliki sammal aal pastoroatis õpetama vardakoti tegu.

Kolmandamas kohtas, Koguva Tooma õue pial pidavad Siret ja Meelis peremärgi ja Muhu männa õpituba. Soab joonista ja puu sisse lõegata ja ristpistet tiha ja.

Kellu kolmest oo Muhu Maja taga jutuaama aeg. Tasakaalustatud elustiilist ja ringimajandusest. Ja reakivad Pärase Jaanimäe Piret ja Lehtmetsa Kearu Kristjan.

Kellu viiest soab Uie-Jaani Kätli käe all nõelaroamatumi tiha. Ja selle iest küsitse kolm eurut kua.

Laupa kellu kümnest lähäb ilutegu pastoroatis ietsi. Kiisa Alliki käe all soab selgeks õppe helmekee tegemise. Ja sõnna tuleks ennassid enne Allikile kenasti kirja kua anda. Tuleks taale elista 51 997 198.

Ühestteistmest oo turuplatsis Kätli, kis õpetab nõeltehnikad tegama, ja Pöide kandi mies Jüri Soo, kis aitab tiha maailmatuma uhkeid luasist ehteid.

Ja siis oo kurss padavai Nõmmküla tüökoja puole, sest Kearu Kristjan õpetab sial omakorda messingist ehteid tegema.

Kellu kolmest suab pastoroatis Uisu Riina käe all istmeid joonista ja pärast Laasu Kadri reagib istmete kohta tarka juttu kua.

Mõlemi päeva tasub igase puole pirekse raha kua seltsi võtta. Innad põle küll änamaste undrehti kallid, aga materjalid ju pirekse ikka maksvad kua.

Pühabe omingu kellu ühestteistmest oo kokkusuamine Lehtmetsa moaljakivi juures. Tihuse Martin reagib sial sooviriitustest ja tulejumalast Ukust ja Metsavanast ja.

Aga kellu neljaks tuleb ennassid ää ehtida ja Liiva turuplatsi aada. Siis akkab pihta rahvariides patseerimine kaudu Liiva linna. Kellel põle kõiki rahvariidid olemas, pangu kasvõi paljast siilik või pätid. Sünnib nõnna kua. Sarabu Anu aitab laulujärje üles võtta ja valju laulu ja pillimäŋŋiga minnasse patseerides roosiaida. Sial Alliki tudvustab viel rahvariidid ja tants ning trall lähäb ikka ietsi. Pildimassin oo koa olemas, et selle ilu kõik pildi piale soaks.

Seda ilu, mis Muhu suar nüid ikka nähe suab! Olge siis ikka munuksed.

Tagasi üles