Magneesiumitabletid paremaks soorituseks

Saarte Hääl
Copy
Magneesium
Magneesium Foto: Erakogu

Magneesiumi mõju organismile

Magneesium on äärmiselt olulisel kohal meie keha enam kui 300 ensüümi töö juures. Samuti on magneesium tarvilik keha lihaskoe lõõgastamiseks, normaalseks närvitalitluseks ning biokeemiliste ja füsioloogiliste protsesside reguleerimiseks. Näiteks aitavad magneesiumitabletid ja nende toime kaasa ka ainevahetusele. Lisaks aitab magneesium säilitada luudes kaltsiumi, mis tähendab, et teie luud on tugevamad ja terved. Tegemist on ainega, mis soodustab väga paljusid erinevaid tegevusi ning selle puudumisel on teie keha oluliselt nõrgem ega tööta nii, nagu peaks.

Magneesiumitabletid ning nende tähtsus lihaste töötamises

Magneesiumi on võimalik manustada toidulisandina. Loomulikult on võimalik ka toidust piisavalt magneesiumi saada, kuid tihti jääb sellest väheks. Meie organism kasutab magneesiumi erinevates protsessides, mis mõjutavad energia tootmist, hapniku tarbimist, ning ka lihaste üleüldises töös. Kui teil on magneesiumipuudus, siis võivad tekkida krambid, mis on sportlastel küllaltki levinud. Tegemist on väga ebameeldiva tundega, mis võib kesta mõne minuti, halvemal juhul ka kauem. Samuti on magneesiumipuuduse korral kiirendatud piimhappe tootmine, mis aga pärsib tugevalt teie sooritust. Parimate tulemuste saavutamiseks peab teie keha olema laetud piisavas koguses vitamiinide ja mineraalidega.

Millal peaks magneesiumi tarbima

Paljude inimeste jaoks tundub toidulisandite tarbimine raha raiskamisena, kuid tegelikult see nii ei ole. Näiteks magneesiumitabletid on küllaltki soodsa hinnaga ning neid on võimalik osta igast apteegist. Ilmselt on minimaalne tehtud investeering oluliselt soodsam kui see, kui peate võitlema krampidega. Palju teie keha magneesiumi kasutab ja palju seda organismist välja läheb, sõltub teie harjumustest ja eluviisist. Näiteks sportlased vajavad rohkem energiat ja ATP tootmiseks kasutatakse magneesiumi ning seetõttu langeb ka magneesiumitase organismis treeningu ajal ja järel oluliselt. Tihti arvatakse, et vaid sportlased vajavad magneesiumi, kuid tegelikult on selle tase madal ka inimestel, kes tarbivad palju alkoholi, joovad gaseeritud jooke või kasutavad diureetikume.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles