Harjumused, mis annavad hea alguse sinu päevale

Copy
Foto: Shutterstock

Aina rohkem räägitakse hommikurutiini olulisusest ja kui sinagi soovid enda päeva alustada säravalt ja energiliselt, siis siit leiad mõned ideed, kuidas oma päeva alustada. Ammuta inspiratsiooni ja pane alus uutele harjumustele!

 

Hommikusöök on kogu päeva alus

Ära jäta hommikusööki vahele, vaid leia aega, et see endale valmistada ning nautida. Ja kindlasti ei ole hommikusöögiks vaid tass kohvi. Kõige õigema hommikusöögi saad kindlasti panna paika toitumisnõustajaga, aga võttes oma söögi planeerimisel arvesse toidupüramiidi põhimõtteid, on võimalik ka ise panna kokku korralik hommikusöök, mis annab head energiat kogu päevaks.

Tervislikud hommikusöögid

  1. Smuuti

Võta kapist blender ja lisa sinna erinevad puuviljad ja marjad, et valmistada maitsev smuuti. Selleks, et valmistada tervislikku smuutit, ära lisa sinna liialt palju magusaid puuviljasid või jäätist ja teisi magusaid koostisosasid, vaid kasuta hoopiski spinatit, kurki, vaarikaid, mustikaid ja teisi meelepäraseid saaduseid.

  1. Smuutikauss koos kodus valmistatud müsli ja muu värskega

Blender on suurepärane kodutehnika vahend, millega saab valmistada hommikusöögiks, aga ka lõuna- ja õhtusöögiks häid vahepalasid. Kui smuuti pole see, mida igal hommikul soovid, siis valmista smuutikauss. Smuutikausi tegemine on sarnane smuutile: võta blender, lisa sinna sisse erinevad värsked või külmutatud marjad ja puuviljad, ning blenderda läbi. Jäta püree natukene paksem ja serveeri kausis koos müsliga.

  1. Munaroad

Kui kodus puudub blender või selle puhastamine tundub tüütu, siis teine variant on valmistada hommikuks mõni munaroog: selleks võib olla munapuder koos täisteraleiva, tomati ja kurgiga või praemuna koos kerge salatiga. Eelmisel päeval võib valmistada ka munavõid, mida saab hommikul määrida võileiva peale ja seda süüa koos avokaado või külmsuitsulõhega.

  1. Hommikupuder

Täisterakaerahelbe puder koos maapähklivõi, kaneeli ning maitsvate marjadega annab hea aluse kogu sinu päevale. Selleks, et puder oleks tervislik, tuleb eelistada täistera putrusid ning seda süüa vähese suhkrusisaldusega lisanditega.

  1. Tervislik mahl koos meelepärase hommikusöögiga

Kui armastad hommikuti mahla juua, siis valmista see endale ise, sest paljud poemahlad sisaldavad hulganisti suhkruid. Mahla valmistamine on kerge, olemas peab olema vaid sobiv mahlapress. Lisa mahlapressi apelsini, greipi, porgandit või hoopiski peeti ning valmistada värskendavaid mahlasid.

Tervislikke retsepte on veelgi: ammuta inspiratsiooni retseptiraamatutest või internetist ning pane paika oma hommikusöögi menüü.

Aeg iseendale

Lisaks hommikusöögile tuleb hommikul võtta aega iseendale. Selleks sobib nii lugemine, jooga, venitused kui ka ilurutiinid. Oluline on see, et saaksid rahulikult ärgata ja tegeleda sellega, mis sulle annab hea tunde. Mõnele inimesele meeldib hommikuti kirjutada, teistele vaikuses kohvi nautida või raamatut lugeda. Ükskõik mis see sinu jaoks on, leia selleks kasvõi 10 minutit.

Ideid, kuidas võtta hommikul aega endale

  1. Mine lühikesele jalutuskäigule või tee joogat

Hommikune liikumine on väga hea - see aitab kehal ärgata ja annab uueks päevaks energiat. Oluline on valida liikumisviis sõltuvalt sellest, mis sulle meeldib teha. Kui jooga pole sinu jaoks, siis venita või võimle. Kõik ei pea hommikul jooksma, piisab ka jalutamisest.

  1. Loe ajalehti või lemmikraamatut

Kui päeva jooksul on keeruline leida aega raamatu lugemiseks, siis võta selleks aega hommikul. Joo raamatu lugemise kõrvale teed või kohvi ning naudi lugemist.

  1. Pane kirja enda mõtted või koosta päevaplaan

Juhul, kui sul on kiired päevad, siis aitab hommikune päevaplaani tegemine. See aitab vähendada stressi ja koostada realistlikku päevaplaani. Mõtle läbi, mida pead päeva jooksul tegema ja pane see kirja.

Kui sinu hommikuse rutiini jaoks on puudu kodutehnika, spordiriided või hoopiski ilutooted, siis tutvu Kaup24 ja Hansaposti tootevalikuga, kust leiad kõik ideaalseks päeva alguseks. Tutvu toodetega ja naudi mugavat ostukeskkonda koos kiire tarnega üle Eesti! Kaup24 e-poes kehtib tasuta transport alates 20 € tellimustele (ühelt müüjalt, ühe tellimuse kohta).

 
Copy
Tagasi üles