Uus hobi ehk parim akukettsaag ja puuskulptuurid

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Foto: Erakogu

Oled mõelnud, et sooviksid õppida midagi uut? Miks mitte mõelda suurelt ja võtta eesmärgiks ise tehtud puuskulptuur? Puit ei ole sugugi vaid kütte- ning ehitusmaterjal. Aastatuhandeid on see olnud ka kunstilise väljenduse vahendiks. Olenemata sellest, kas valitud tööriistaks on parim akukettsaag või vestmisnuga, võib puidu nikerdamisest kujuneda väga tore ja mitmekülgne hobi. Aga mida ja kuidas siis teha?

Haara parim akukettsaag ja mine kunsti tegema!

Kindlasti on puukunstnikul vaja ilumeelt, kunstilisi oskusi ning head silma, kuid ka korralik tööriist on faktor, mida ei saa tähelepanuta jätta. Parim akukettsaag tundub esmapilgul liiga rohmakas, et sellega midagi detailset ja elegantset valmistada. Mitmekülgne ja täpne akukettsaag on tegelikult puidu töötlemiseks just see õige tööriist.

Tõsi, turult leiab ka spetsiaalselt puunikerdamiseks mõeldud kettsaage, ent kui sa ei kavatse saada professionaalseks vigursaagijaks, pole seda vast vaja. Parim akukettsaag sobib ühtviisi hästi nii loomingulise tuhina väljaelamiseks kui ka kodus puude pügamiseks ning küttepuude lõikamiseks.

Farroni e-poes müüdav akukettsaag MSA 120 C-BQ Compact on kompaktne ja kerge aga samal ajal ka võimas tööriist. Akukettsae eeliseks on ka selle kergus ja võimalus puidu ümber niimoodi toimetada, et pole vaja karta juhtmetesse takerdumist. Rääkimata siis teistestki eelistest: vaikne, madala vibratsioonitasemega ja võib kasutada ka siseruumides.

Arvad, et parim mootorsaag on algajale veidi liiga võimas? Tegelikult pole seda tarvis peljata. Varasem puutöökogemus tuleb muidugi kasuks, ent puuskulptuuride valmistamisega võib alustada ka siis, kui kogemus puudub. Mis sest, et algul mõtled et ei oska – õpitaksegi läbi kogemuse!

Foto: Erakogu

Alustades võimalikult väikeselt…

Tavaliselt siiski alustatakse suurte asjade asemel väikestest ning päris esimeseks puidust nikerdatud asjakesteks on näiteks pannilabidas, võinuga või juuksenõel. Väga populaarne on ka esimese asjana puulusika valmistamine, millest alustatakse tihtipeale ka koolitustel. Iseseisvalt nokitsedes võib lihtsam olla soetada spetsiaalne puidust lusika toorik. Nii on mingi kuju juba ees ning natukene lihtsam.

Keegi ei käsi aga just nendest väiksematest esemetest pihta hakata. Kui unistad suurest puuskulptuurist, siis asu julgelt oma unistuse poole teele. STIHL mootorsaag Profikeskus veebilehelt on hea sissejuhatus puidust skulptuuride maailma, kuid vestmisnuga ja peitlid võiksid olemas olla kasvõi viimistlemise jaoks.

Foto: Erakogu

Töö tehtud, ära unusta koristamist

Nii, akukettsaag, peitlid ja vestmisnuga on olemas, mis tööriistu võiks veel vaja minna? Kui ei ole just eraldi töökoda, kus töö käigus tekkinud puulaastud ei häiri, peab mõtlema koristusvahenditele. Jällegi võib asjale läheneda mitmekülgselt ja valida tööriistad, mida saab mujalgi kasutada.

Näiteks saavad lehepuhuri abil koristatud nii puulaastud, puulehed kui talvisel ajal ka värske kerge lumi. Universaalne vee- ja tolmuimeja leiab aga kasutust mitte vaid puutöö järgselt, aga ka garaažis või ehitustööde käigus.

Võib muidugi küsida, miks peaks üldse sellise hobiga alustama. Ühelt poolt on puiduga töötamine lihtsalt tore ajaveetmine. Samal ajal on see ka hea viis, kuidas kasutada ära töötlemata puitu, mis metsa või aeda hooldades ikka üle jääb: känd, mõni tüvejupp või ka paraja suuruse ja jämedusega oks. Ja kui kodus on nagunii parim akukettsaag olemas, siis miks mitte midagi uut ja toredat proovida?

Copy
Tagasi üles