Kümmekond kilomeetrit Kuressaarest ja olemegi Kuusiku küla Jutu talu väravas. Peremeest on hoiatatud ja nii tulebki Tarmo Pikner külalistele poole õue peale vastu. Jube suur paistab kogu see elamine, mingi kolm hektarit kõike kokku. Nagu väike küla kohe. “Oleks võinud ikka rohkem metsa sees olla,” arvab peremees, aga see on ka ainus asi, mida Jutule etteheiteks lugeda võib. Noh, ka meri võiks lähemal olla.

Alustuseks kiidab Tarmo maja eelmist omanikku, kellelt ta maja kuus aastat tagasi ostis. Eelmine peremees Jaan oli selle vana, heade proportsioonidega ja tüüpilise Eesti kelpkatusega talumaja niivõrd hästi taastanud, et pikemat mõtlemist polnudki. Seda enam, et maja vahetas omanikku osaliselt sisustusega. Muidugi võib ju arutleda selle üle, kas niimoodi etteantud sisu ja vorm, mida oma käe järgi palju muuta ei saa või pole väga mõttekas, on ikka kõige mõistlikum. Aga kui seni tehtu on professionaalne ja stiilne – miks ka mitte.

Vähe sellest, lisaks taastatud majale oli ka aed eelmiste omanike poolt nii rajatud, nagu ta suures osas praegu on. “Lillepeenraid tohutu palju ja tasapisi teeme juurde! Ja see kaminamaja oli enne.”

Kommentaarid
Copy