OMA KODU Männikäbimoos – see on tõesti olemas!

Copy
Keedise autor Viktoria Kudinova.
Keedise autor Viktoria Kudinova. Foto: Tõnis Kipper / Saarte Hääl

Männikäbimoos oli tänavuse konkursi Saare Hoidis 2023 ainus võistleja, mis saabus Kuressaarde mandrilt posti teel ja andis tänavusele võistlusele lausa üle-eestilise mõõtme. Korraldajate silmad särasid. Veel enam läksid särama žüriiliikmete pilgud, kui purk lahti tehti ja selgus, et ekstravagantse vormi varjus on hää sisu. Ja sedavõrd hää, et hoidis pälvis magusa uudishoidise võiduauhinna. Keedise autor Viktoria Kudinova käis diplomi järel mõni päev tagasi.

Idee männikäbidest moosi keeta ja mitte lihtsalt moosi, vaid vägagi söödavat ning üpris huvitavat ja maitsvat sündis Viktoria sõnul lihtsalt. Tavapäraseid moose ei olnud tal enam huvitav teha ning kui käbid kasvavad ja kukuvad kodus otse pähe, siis on ju lihtne lahendus – need purki panna.

Uurisin, kui kaua pidi katsetama, enne kui ta soovitud tulemuseni jõudis, ja mitu katsetust ära visata tuli. “Mul läks hästi, õnnestus kohe esimesel korral, võib-olla oli see algaja hea õnn,” rääkis Viktoria. “Tõenäoliselt olin kuskil ja kunagi näinud mingeid pilte, ma arvan. Ja nii saigi see idee lõpuks moosiks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles