Poola saab regiooni suurima 8 väljakuga jalgpalli treeningkeskuse

PZPN
Copy
Foto: PZPN

Poola alustab tuleval aastal Varssavi lähedale kaasaegse jalgpalli koolituse, uuringute ja treeningkeskuse ehitamist. Investeeringu eeldatav maksumus on ca 90 miljonit eurot (400 miljoni zlotti) ja ehitus on kavandatud aastateks 2024-2027. Keskus kerkib Otwocki linna, mis asub pealinnast Varssavist 25 kilomeetri kaugusel.

Foto: PZPN

Poola Jalgpalliliidu presidendi Cezary Kulesza sõnul on keskuse loomine riigile väga oluline investeering, mis tagab kogu spordiala arengu. Uus keskus saab rahvuskoondiste koduks ja pakub võimaluse seal treenida ka teistel soovijatel.

Multifunktsionaalne keskus loob võimalused tipptasemel treeninguks, uuenduslike meetodite ja tehnoloogiate uurimiseks ning rakendamiseks, kohtunike ja treenerite koolituseks ning rahvusvaheliste kvalifikatsiooniturniiride korraldamiseks (sealhulgas saalijalgpall, rannajalgpall, e-spordid ja teqball). Siin võetakse arvesse ka puuetega inimeste vajadusi, edendades seeläbi jalgpalli ja kehalist aktiivsust.

Keskus võtab enda alla 12 hektari suuruse maa-ala, kuhu ehitatakse 8 murukattega jalgpalliväljakut ja katusealune mänguväljak (saal). Lisaks rajatakse spetsiaalne saalijalgpallihall, kaks rannajalgpalliväljakut (millest üks on katusega) ja meditsiinikeskus. Keskuses saavad olema ka laoruumid, kaasaegne haldus- ja õppehoone, maa-alune parkla, hotell ja ühiselamu mängijatele spordikooli meistrivõistluste treeningute ajaks.

Foto: PZPN

Rahvuskoondise keskuse loomine on eelduseks, et jalgpalli kõige mainekamate karikate eest võistelda. Eelmisel hooajal pääsesid kolm Poola rahvuskoondist Euroopa noorte meistrivõistluste finaalturniiridele.

Poola Jalgpalliliidu peasekretäri Łukasz Wachowski sõnul lahendab kaasaegne treeningkeskus paljud organisatsioonilised küsimused, tagades samas individuaalsete ja meeskonnaoskuste parandamiseks vajaliku standardi. Sellises ainulaadses keskkonnas saavad Poola rahvuskoondised ideaalsed treeningtingimused.

Foto: PZPN

Rahvuskoondise keskuses hakatakse läbi viima ka jalgpalli arengu alaseid teadusuuringuid ning koordineerima kaasaegsete meetodite rakendamist sporditreeningutes. Koolitus- ja teadusfunktsioonide ühendamine toob kindlasti tulemusi mitte ainult jalgpallile, vaid ka muude spordialade jaoks. Euroopa ühe moodsaima ja parima keskuse loomine annab võimaluse kasutada optimaalselt ära rahvuskoondistega töötavate spetsialistide oskusi.

Foto: PZPN

Rahvuskoondise keskuse suureks eeliseks on ka selle asukoht. Otwock, asub Varssavile lähedal ning on suurepärase transpordiühendusega. Kuigi rahvuskoondise keskus on linna üks moodsamaid rajatisi, pakub Otwock ise rahulikku ja ajaloohõngulist atmosfääri. Linnas on üle saja aasta vanune raekoda, maaliline Świderi jõgi, Świdermajeri stiilis Gurewiczi villa, mis on üks vanimaid puithooneid Euroopas.

Vaata lähemalt SIIT.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles