Isevedav muruniiduk - mugav viis, kuidas oma muru eest hooldada

Kaup24
Copy
Foto: pexels.com

Kauni murulapi saavutamiseks on vaja vaeva näha. Räägime lähemalt, kuidas see saavutada ja miks on isevedav muruniiduk heaks valikuks. Saa teada ning hoolitse sel hooajal oma muru eest kui professionaal!

Miks valida isevedav muruniiduk?

Kui rääkida muru hooldamisest, siis muruniiduk on kõige olulisem abiline. Suvekuudel, kui murukasv on kõige aktiivsem, tuleb muru niita paar korda nädalas - see võib võtta päris palju sinu väärtuslikust ajast. Sõltuvalt aia suurusest võib muruniitmisele kuluda 30 minutit kuni mitu tundi. Selleks, et see mööduks kiiresti ja võimalikult sujuvalt, on vaja leida parimad tööriistad. Isevedav muruniiduk on ühes suurepäraseks valikuks, sest võrreldes teiste niidukitega, ei tule seda kasutades nii palju jõudu rakendada. Kui esialgu võib tunduda, et see pole ju mingi probleem, siis aeganõudva niitmise korral võib tavalise muruniiduki kasutamine lausa võhmale võtta. Seetõttu on isevedav muruniiduk hea valik igasse majapidamisse. See muudab muruniitmise lihtsaks ka suurematel lastel ja vanematel inimestel.

Küll aga pole isevedav muruniiduk ainus mugav lahendus, vaid mõnel juhul võib mõistlikumaks olla murutraktori või robotmuruniiduki soetamine. Võta arvesse oma aia suurust, muruniitmisele kuluvat aega ning vaeva ja vali parim muruniiduk. Kaup24 ja Hansaposti tootevalikust on võimalik leida muruniidukeid erinevatest hinnaklassidest ja funktsionaalsusega. Avasta tootevalik, et leida sealt oma uus niiduk!

Kuidas hooldada muru?

Muru hooldamine ei ole pelgalt mitte niitmine, vaid see sisaldab mitmeid teisi tegevusi, millega tasub alustada juba varakevadel. Kaunist muru ei saavutata niisama ja selleks, et sinagi saaksid sellel aastal lopsakat murulappi nautida, tuleb ettevalmistustega alustada talve lõpus. Esialgu küll piisab planeerimisest, aga juba kevadel saab alustada muru õhutamisega ja vajadusel ka muru külvamisega.

Selleks, et muru kasvaks mühinal ja oleks tihe, samblast vaba, tuleks seda õhutada. Võttes kasutusele aeraatori, saab muru õhutatud ja üleliigse sambla eemaldada. Sellele järgnevalt seda väetada ning luua ideaalsed tingimused muru tärkamiseks. Kevadel teostatud muru õhutamine peaks näitama oma vilju juba sellel suvel. Seda muidugi siis, kui ilmataat on helge ja suvi on muru kasvuks soodne ehk mitte liiga palav ja kuiv või külm.

Hiliskevadest kuni suve lõpuni ning vahest sügiseni välja, on muru kõige aktiivsem kasvamise aeg, mil tuleb kasuks isevedav muruniiduk. Hea reegel, mida meeles pidada, on see, et muru ei tohiks olla lühem kui 5 cm. See tähendab seda, et kui see on sellest madal, siis jäta oma isevedav muruniiduk kuuri ja oota niitmisega seni kuni aeg on küps. Väga soodsate tingimuste korral kasvab muru nii kiirelt, et selle niitmiseks tuleb võtta aega kuni kaks korda nädalas. Jäta need hoovialad niitmata, kus sa ei liigu, sest nii säilitad elurikkust ja hoiad ka enda aega kokku!

Copy
Tagasi üles