Saada vihje

Saaremaa aurutatud lihad muudavad elu lihtsamaks

Copy
Aurutatud sea seljafilee
Aurutatud sea seljafilee Foto: Saaremaa Lihatööstus

Saaremaa Lihatööstus tõi äsja turule kaks uut toodet, mida on tervisest, kaalust ja ajast hoolivad inimesed kaua oodanud. Aurutatud kanafilee ja sea seljafilee on hõrgud, maitserikkad ja tervislikud valikud, kui on soov kiireks vahepalaks või toekamaks õhtusöögiks.

"Aurutamine sobib ka lihale mitte ainult köögiviljadele, nagu oleme ehk harjunud," räägib Saaremaa Lihatööstuse juhatuse liige Kaie Rõõm-Laanet ja lisab, et auruga töötlemine on oma olemuselt ju üks kõige tervislikum ning ka vanim toiduvalmistamise viis, mille käigus säilivad lihas enamik kasulikest toitainetest. Lisaks jääb liha tekstuur mõnusalt pehme ja liha ise mahlane.

Aurutatud sea seljafilee
Aurutatud sea seljafilee Foto: Saaremaa Lihatööstus

Äsja turule tulnud Saaremaa Lihatööstuse aurutatud tooted on lisaks tervislikkusele ka maitserikkad ja mugavad kasutada ning annavad võimaluse oluliselt vähendada aega, mis veedetakse pliidi ees vaaritades. "Meie aurutatud kana- ja sea seljafileega saab minutitega panna lauale tervisliku toidupoolise ja pikendada nii iga kodukoka kvaliteetaega oma pereringis," ütleb Rõõm-Laanet.

E621 vabad lihad

Kanafileest ja sea seljafileest valmistatud aurutatud lihade retseptid on välja töötanud Saaremaa Lihatööstuse peatehnoloog Malle Mägi, kes muigab, et kõige muu kõrval aitavad aurutatud lihad rannahooajaks ka vormi parandada.

"Tegemist on küll valmistoodetega, mida saab kohe kasutada erinevates salatites, snäkivaagnal või piknikulaual. Samas võib lihad ka ahjus soojendada või kergelt grillil küpsetada – see annab neile omakorda uusi maitsenüansse," kirjeldab Malle Mägi.

Mägi ütleb veel, et mõlemas tootes ei ole kasutatud lõhna- ja maitsetugevdajat E621 ehk naatriumglutamaati. Kõik maitsed ja aroomid, mis pakendi avamisel või lihade tarbimisel mõjuvad on naturaalsed ja puhtad.

Tervislik amps, mis hoiab aega kokku

Lihatööstus investeeris mõned aastad tagasi aurutunnelisse, mis andiski nüüd võimaluse pakkuda Eesti lihasõpradele unikaalseid ja meie kaubandusvõrgus uudsed maitseid. "Otsustasime aurutunnelisse investeerida, kuna tootearendusgrupis sündis idee hakata tootma aurutatud lihatooted. See on praegust lihatoodete turgu arvesse võttes hea võimalus konkurentidest eristuda," ütles Rõõm-Laanet.

Aurutatud kanafilee
Aurutatud kanafilee Foto: Saaremaa Lihatööstus

Mõlema liha - kanafilee ja sea seljafilee - valmistamisel töödeldakse liha auruga, see tagab, liha mahlasuse, mis just väherasvaste fileelihade puhul on väga oluline. Lihad on ka maitsestatud grillirahvana tuntud eestlaste eelistuste järgi sobivate ürtide ja grillmaitseainetega.

Ideaalne viis mainitud lihade kasutamiseks on need pakist võttes lihtsalt viilutada ja serveerida kui tervislik vahepala kerge kastmega. Kuna lihad on hõrgud, mahlased ja suudavad maitserikkusega väga hästi “enda eest rääkida”, siis ei olegi vaja toidulauda keerulisemaks ajada. Võite olla veendunud, et toekama söögi valmistamiseks tuleb osta ka teine pakk fileed, kuna esimene kaob lõikelaualt kui võluväel.

Saaremaa Lihatööstuse aurutatud lihad on müügil Prisma ja COOP kauplustekettides, Keila Tarbijate Ühistu Rõõmu kaubamajas, Meie Toidukauplustes, Aldar kauplustes ja loomulikult Saaremaa Lihatööstuse poodides Kuressaares ja Tallinnas Nõmme turul.

Eesti esigrillija, restoranipidaja Enn Tobreluts soovitab!

"Aurutatud toit on tervislik! Vees kergesti lahustuvad vitamiinid ja mineraalid ei lähe selliselt liha valmistades kaduma ning toit ei ole rasvadega küllastunud, mistõttu on vähese kalorisisaldusega. Seetõttu sobivad Saaremaa aurutatud lihad ideaalselt ka näiteks kaalulangetajatele. Kanafilee ja sea seljafilee on mõlemad puhtast tailihast, pehmed, õrnad ja maitselt hõrgud lihad," räägib pool elu grillide ees seisnud Enn Tobreluts.

Grillmeister lisab, et lisaks tervislikkusele on aurutatud toodete kasutamine ülilihtne - liha võib serveerida külmalt võileiva peale, salatisse või siis üles soojendatuna näiteks koduses praeahjus, pannil või koguni õues grillahjus.

"Kanafileele pole grillil vaja rohkem kui 2-3 minutit head söekuumust ja on söömiseks valmis. Saaremaa aurutatud lihade kasutamisega muudate oma elu mugavamaks ja tervislikumaks, samuti on köök puhtam!" ütleb Tobreluts.

Tagasi üles