SportID kasutamise eelised Eestis

Saarte Hääl
Copy
Foto: Erakogu

Baltikumi suurim terviseteenuste pakkuja SportID keskkond viis oma brändi arendamises 2020. aastal läbi nime muutmise ning kannab nüüdseks nime Stebby. Stebby idee on jagada erinevaid teenuseid sportimiseks ning sellega seotud äppi kasutavad Baltimaades paljud ettevõtted, et pakkuda oma töötajatele piisavalt võimalusi kehalise aktiivsuse hoidmiseks. Tervise eest hoolitsemine jääb tavaliselt tahaplaanile, kui tööpäevad on pikad ning võimalusi sportimiseks vähe. Mõnedel juhtudel jäävad sellised tegevustega seotud teemad ka halbade majanduslike olude varju.

Stebby nimi sai SportID-le välja mõeldud koostöös Newly marketingifirmaga ning selle aluseks on ingliskeelne väljend step-by-step, mis tähendab, et muutused ei toimu üleöö ning areng on seotud samm sammu haaval edasi liikumisega. Kuigi nimemuutus toimus kooskõlas brändi väljanägemisega, jäid teenused ja ülesehitus siiski samaks.

Sportimine aitab parandada firma töötajate üldist tervist ning selleks kasutavad seda platvormi ka suured Eesti ettevõtted, kes soovivad oma töötajatesse panustada. Valikus ei ole küll ninja- või võitluskunstidele keskenduvaid spordipakkumisi, kuid muud trennivõimalused on olemas.

Millised on Stebby kasutamise eelised Eestis?

Igale inimesele just talle sobiv spordiala

Kuna Eesti on oma pindalalt väike, siis tunduvad erinevad sihtkohad vaid kiviviske kaugusel asuvat. Tallinnast Pärnusse turniirile sõitmine on täiesti tavapärane ning mida pikem distants, seda eredamad on ka mälestused ja õhin. Stebby äppi kaudu on igaühel võimalik valida endale sobiv spordiala ja toetus. Koostööpartnereid on sadu ja teenusepakkujaid tuhandeid.

Kvartal või aasta

Eestlased on pika plaani rahvas ning kui juttu tuleb oma töötajate toetamisest pikas perspektiivis, haaravad eestlased just sellest pakkumisest. Aasta jooksul saab pikemalt garanteerida oma töötajate heaolu ning kindlasti kaasneb sellega ka rahaline võit.

Pime aeg

Tavaliselt motiveerib inimest treenima just ilus ilm, kuid kui Eestis saabub sügis, läheb päike varakult looja ning treenida või sportida saab vaid nädalavahetusel. SportID rakenduse abil on igaühel võimalik leida talle sobiv sisespordiala, kus saab end proovile panna.

Tervise hooletusse jätmine võib põhjustada pikemaajalisi haigusi ning ka immuunsüsteem on nõrgem kui aktiivsetel inimestel. Eestis kaasneb kevade ja sügise tulekuga kõrge haigestumise näitaja, mille üldiseks põhjustajaks on gripiviirus. Gripiviirusega nakatuvad kergesti just need inimesed, kelle kehaline aktiivsus on keskmisest madalam ja toitumine ühekülgne. Parima tervise edendamiseks tuleb regulaarselt trenni teha ning nii saab unustada ka haiguslehed. Töötajaskond on kindlasti tervem, nende stressitaluvus tõuseb (teadlased on tõestanud, et sportimine võimaldab töötajal paremini toime tulla ka tööstressiga).

Kui eestlased hakkavad SportID-rakendust üha efektiivsemalt kasutama, saab juurutada ka töötajate parema elustiili korraldamist ning suurendada nende õnnetunnet. Töötaja on alati valmis paremate saavutuste nimel tegema muudatusi oma režiimis ning kui aeg edasi liigub, saab sellest ka uus normaalsus.

Eesti maksusüsteemi üks hüvesid on kompenseeritavad töötajate toetused, mis deklareeritakse perioodide lõpus eraldi. Riik on olnud ka valmis kompenseerima ettevõtlike firmade tegevusi. Sel puhul aitab SportID (nüüdseks Stebby) muuta töökoha paremaks paigaks ning kasvatada äri ka pikaaegsema eesmärgi nimel. Kui firma hoolib, siis hoolivad ka töötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles