Kui lugeja veel mäletab, siis Oma Kodu teises numbris kirjutasime ühest uuest majast Kuressaares – Haamerite majast – Vallimaa tänaval. Samas paigas asus kunagi kahekorruseline puithoone, mis oli sünnikoduks kolmele kuulsale mehele: ehitusinsenerile ja arhitektile Eugen Haamerile (1903–1968), vaimulikule ja skaudijuhile Harri Haamerile (1906–1987) ja kunstnik Eerik Haamerile (1908–1994). Haameri nimega seostub Kuressaares aga veel üks maja – Põik 2.

ANDRES HAAMERIL oli idee, et vanasse keldriruumi võiks teha midagi muusikaklubi taolist. Idee on hea ja kelder seisab senini tühjana. Ootab oma aega.
ANDRES HAAMERIL oli idee, et vanasse keldriruumi võiks teha midagi muusikaklubi taolist. Idee on hea ja kelder seisab senini tühjana. Ootab oma aega. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Selle maja aitas uuesti elule Harri Haameri noorem poeg Andres Haamer (1942–2014). Lisaks üldtuntud Overalli Kuressaare esindusele asub hoone teisel korrusel kena kodu. Võõrustajateks olid Andrese abikaasa Kaia ja poeg Märt.

Kommentaarid
Copy