... on tuhast tõusnud. Kui nii poeetiliselt alustada. Läinud pühapäeval käisme taas Kuivastus, et vaadata, kuidas Mari ja Urmas Viigi kodu taastamine edeneb. Oma Kodu on nagu ehitusjärelevalve. Aasta tagasi olime siin ja on lausa uskumatu, kui palju on selle aastaga ära tehtud. Soolaleivapeoga läheb, tõsi küll, veel natuke aega, aga mõned toad on juba valmis ja mõned kohe-kohe valmis saamas.

"Viie päeva pärast saab põlengust kaks aastat," ütleb Urmas. Kes pole Muhumaa sündmustega eriti kursis, arvaks, et see siin ongi lihtsalt üks uus uusehitus. Peremehe mainitud tuleõnnetust meenutavad vaid mõned söestunud põrandalauad vana osa teisel korrusel.

"Nüüd ta tuleb kordi parem," rääkis Urmas pooleliolevast majast aasta tagasi ja tal oli jumalast õigus. "Uus maja saab nüüd kätte vana mõisaaegse kuivati täismahu." Umbes kaks kolmanikku eluruume tuli juurde, kokku on nüüd pinda üle 500 ruudu. Ehk siis vanale osale on liidetud veel kuuri jagu. Selles majaosas on küttesüsteem (õhk-vesipump), muud tehnoruumid ja kemps.

Kommentaarid
Copy