Eesti juhib jätkusuutlikkust ja energiasüsteemi ümberkujundamist kliimaneutraalsuse suunas

Copy
Foto: Erakogu

Eesti on kooskõlastatult püüdnud võtta juhtrolli jätkusuutlikkuse valdkonnas ja lahendada ülemaailmseid kliimaprobleeme ning rakendanud ambitsioonikat poliitikat, mille eesmärk on saavutada kliimaneutraalsus 2050. aastaks. See kohustus hõlmab põlevkivisektori järkjärgulist kaotamist, süsinikdioksiidimaksu kehtestamist ja heitkogustega kauplemise süsteemi ulatuse laiendamist.

Nende meetmete eesmärk on vähendada märkimisväärselt CO2 heitkoguseid ja soodustada üleminekut puhtamatele ja säästvamatele energiaallikatele​ (Economy and Finance)​​ (Eesti Pank)​.

Põlevkivisektor, mis on ajalooliselt olnud Eesti majanduse lahutamatu osa, on asendumas säästvamate tehnoloogiate ja energiaallikatega. Süsinikdioksiidi maksu rakendamise eesmärk ei ole mitte ainult vähendada heitkoguseid, vaid ka stimuleerida ettevõtteid ja tarbijaid võtma kasutusele keskkonnahoidlikumaid tavasid. Lisaks võimaldab heitkogustega kauplemise süsteemi laiendamine tõhusamalt reguleerida tööstuse heitkoguseid, viies Eesti vastavusse Euroopa Liidu kliimaeesmärkidega.

Eesti energiasüsteemi ümberkujundamine kajastub ka suurenenud investeeringutes taastuvatesse energiaallikatesse, näiteks tuule- ja päikeseenergiasse. Nende jõupingutuste eesmärk on mitmekesistada riigi energiavarustust ja vähendada sõltuvust fossiilkütustest, edendades seeläbi jätkusuutlikku ja keskkonnasõbralikku majanduskasvu.

Sunday Marketplace edendab jätkusuutlikke investeeringuid

Sunday Marketplace on pühendunud investeeringute edendamisele, mis ei ole mitte ainult kasumlikud, vaid ka keskkonnasõbralikud. Tunnistades jätkusuutlikkuse toetamise tähtsust, tagab Sunday Marketplace, et investeeringud edendavad keskkonnasõbralikke tavasid ja aitavad kaasa üleminekule vähese CO2-heitega majandusele.

Sunday Marketplace pakub oma platvormi kaudu investeerimisvõimalusi projektidesse, mis seavad prioriteediks energiatõhususe, heitkoguste vähendamise ja taastuvenergia kasutamise. See ei aita mitte ainult võidelda kliimamuutuste vastu, vaid seab investorid ka juhtpositsioonile keskkonnahoidlikuma ja jätkusuutlikuma tuleviku edendamisel.

Investeeringute jätkusuutlikkuse tähtsust ei saa ülehinnata. Toetades projekte, mis ühendavad majandusliku kasu ja keskkonnaalase vastutuse, on Sunday Marketplace pühendunud püsiva positiivse mõju loomisele ühiskonnale ja keskkonnale. Jätkusuutlikud investeeringud on olulised, et tagada majandusareng, mis ei sea ohtu tulevaste põlvkondade ressursse ja heaolu.

Kokkuvõttes peegeldavad Eesti edumeelne jätkusuutlikkuse poliitika ja Sunday Marketplace'i kindel pühendumine vastutustundlike investeeringute toetamisele ühist pühendumust puhtama ja jätkusuutlikuma maailma loomisele.

Tagasi üles